Wat wij doen

Wij werken voor organisaties die in transitie zijn en meer uit hun mensen willen halen. We helpen om de gewenste doorbraken te maken voor de toekomst en daartoe alle aanwezige krachten te bundelen. Wij zijn er vóóral voor de managers en werken met hen aan het vrijmaken van het aanwezige potentieel voor de organisatie als geheel.

Samen ruimte maken voor verandering

Wij weten uit ervaring dat organisaties ruimte moeten maken voor verandering. Het helpt om eerst te stil te staan bij wat er gebeurt om van daaruit nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wij creëren een veilige plek, waar het van en met elkaar leren mogelijk wordt en waar dat wat er goed gaat en dat wat er anders moet, evenveel aandacht krijgt. In deze tijdelijke ‘leerarena’ worden leiders zich bewust van positieve en negatieve effecten van hun gedrag en ruimen ze belemmeringen met elkaar op door elkaar eerlijke feedback te geven. Naast het scheppen van duidelijkheid komt er ruimte voor nieuwe keuzes en moed om zaken anders aan te pakken. Maar vooral ook om jezelf als leider anders te laten zien.

Faciliteren van wat ú nodig heeft

Wij zijn er om te faciliteren van wat ú nodig heeft om vorm te geven aan noodzakelijke veranderingen in uw organisatie, en daartoe het pad met u uit te stippelen. We helpen verwarringen uit de weg te ruimen en maken de weg vrij voor wat er echt moet komen. Niet onze oplossingen, maar úw vragen zijn daarbij leidend. Wij zijn er voor u, ook bij de moeilijke keuzes!

Interim management en HR advies

Heeft u tijdelijk extra capaciteit e/o ondersteuning nodig? Wij kunnen helpen met het vinden van interim managers en HR-professionals voor het ontwerpen van een organisatieverbetering, het managen van een verandering, het invullen van een managementrol, managementcoaching, het leiden van een HR-project, het invullen van een HR rol of het geven van een HR advies.

Wij maken impact bij uw organisatie, doordat wij uit ervaring weten wat er nodig is. Dit doen we door allereerst zorgvuldig met u stil te staan bij de vraag alvorens op zoek te gaan naar de vereiste ervaring en expertise. Dit doen wij uitsluitend op exclusieve basis, dit in de overtuiging dat de kwaliteit daarmee gediend is.

Door de juiste invulling komt er ruimte om uw ambities te vertalen naar concrete en uitvoerbare plannen. Dit lukt alleen door intensief samen te werken met uw management en betrokken medewerkers. Daarmee dragen wij al tijdens de uitvoering van de opdracht onze expertise over.

Voor wie?

Wij werken voor, en hebben ervaring met:

 • Grote en kleine bedrijven
 • Grote en kleine groepen
 • HR directies
 • Directeuren
 • Managementteams
 • Senior managers
 • Professionals

Ons werkgebied

Wij zijn experts op de onderstaande thema’s. Per thema leest u voorbeelden van vragen die ons echt op het lijf geschreven zijn. Maar wij worden ook graag uitgedaagd! Op welke wijze of op welk niveau dan ook.

Faciliteren van verandering

Samen doorbraken maken

 • Faciliteer onze transitie en help ons als MT te zien wat wij samen (anders) moeten doen om succesvol te zijn;
 • Help ons om te zien welke belemmeringen ons tegenhouden en hoe we ons daar van los kunnen maken, zodat onze veranderkracht de ruimte krijgt;
 • Help ons te zien hoe we – in plaats van het wantrouwen – het vertrouwen kunnen organiseren en samen kunnen bouwen aan de toekomst.

Sterke teams

Samenwerken vanuit vertrouwen

 • Bind ons als managementteam en help ons om als één team naar buiten te treden;
 • Laat onze teams zien hoe zij hun bijdrage aan het succes kunnen versterken;
 • Help onze teams om vol vertrouwen samen te werken aan wat de klant écht van ons vraagt.

Talent en leiderschap

Laten zien wie je bent

 • Breng onze leiders bij elkaar en help ze het leiderschap te ontwikkelen dat we als organisatie nodig hebben;
 • Daag onze leiders uit om vol te vertrouwen op hun kracht én leer hen tegelijkertijd om hun onzekerheid als bron te zien;
 • Maak mensen bewust van wat ze kunnen en zet hun talent in op de plekken waar het het meeste nodig is.

Relaties

De goede dingen voor elkaar doen

 • Leer ons van klanten partners te maken;
 • Leer ons het beste in de ander naar boven te halen;
 • Leer ons te vertrouwen op wat de ander voor ons kan betekenen door tijdig om hulp te vragen;
 • Leer ons om ons te verplaatsen in de ander en de moed te hebben om de ander te begrijpen, ook onder druk.

Onze visie op ons werkgebied

Wij geloven dat als mensen zich verbonden voelen met een organisatie, zij van nature geneigd zijn de verantwoordelijk te dragen die bij hun taak hoort. In die situatie komen mensen moeiteloos in beweging om zo hun organisatie verder te brengen, zeker als de bestemming van de organisatie duidelijk is. Wij zien het als onze taak om een proces tot stand te brengen waarin de gewenste verbindingen tot stand komen en de bestemming van de organisatie in beeld komt.

Teams en organisaties: onderdelen van een geheel

Wij zijn geïnteresseerd in hoe mensen zich ontwikkelen in teams, hoe teams zich ontwikkelen in organisaties en hoe organisaties zich ontwikkelen in de maatschappij. We zien dat niet als losse elementen, maar als één dynamisch geheel.

Moedige leiders als baken

Wij geloven in de toegevoegde waarde van leiders die ruimte maken voor verandering en groei. Leiders, die de moed hebben om open en transparant te communiceren. Leiders die de moed hebben niet alleen zichzelf, maar vooral de ander te begrijpen. Leiders die behalve een aanjager ook een baken kunnen zijn in deze tijd.

Talent moet de wereld in!

Wij geloven in ‘strength-based-work’ en daarmee in onze opdracht als coaches om het talent in mensen te identificeren en vrij te maken, zodat mensen optimaal kunnen bijdragen aan het resultaat en gelukkig zijn in datgene wat ze doen. Talent moet de wereld in!

Twee of meer Academy

Meld je aan voor de individuele leergang Coaching bij Verandering

Ben jij toe aan verdieping van jouw vaardigheden als coach en wil jij je inzetten om met ziel en zakelijkheid, mensen, teams en organisaties verder te helpen? Wil je zelf een persoonlijke coach terwijl je deze nieuwe dingen aan het leren bent zodat ook je persoonlijke thema’s aandacht krijgen?

Geen training maar leren van een vakvrouw, Judith van der Hoorn. Van harte welkom!

Verbinden

Wij maken het geheel sterker door mensen aan de toekomst te verbinden.

Vereenvoudigen

Wij laten zien hoe eenvoudig het kan zijn.

Versterken

Wij maken het aanwezige talent vrij.

Verzachten

Wij tonen compassie voor wat mensen meemaken.

Verschillig zijn

Wij maken ons sterk voor wat er moet komen.