Ingrid van Laarhoven

Met organisatiesensitiviteit, pit en humor pak ik aan en door. Ben een pragmatische en creatieve doener, gericht op waar het heen moet en met oog voor de relationele verbanden die in dat kader gelegd moeten worden. Als ervaren adviseur en manager ondersteun ik graag op tijdelijke basis bij dat wat er moet gebeuren; energiek en kritisch, vanzelfsprekend gericht op verbetering.

Voor mij is relatiemanagement de rode draad in mijn loopbaan en in mijn werk. Dat werk bestaat uit mensen mogen ontmoeten en verbindingen kunnen maken.”

Relaties, daar draait het om

Ik ben een in 1964 geboren en getogen Brabantse. Na mijn studie ben ik naar het westen van het land verhuisd om mijn loopbaan te vervolgen. Eerst in loondienst en later als zelfstandig ondernemer. Door mijn brede achtergrond – in HRM, lijnmanagement, accountmanagement en recruitment – heb ik een brede belangstelling ontwikkeld; dit geldt voor verschillende rollen die mij liggen als ook voor de omgeving waar ik me thuis voel.

Voor mij is relatiemanagement de rode draad in mijn loopbaan en in mijn werk. Dat werk bestaat uit mensen mogen ontmoeten en verbindingen kunnen maken. In die ontmoeting probeer ik zo open en integer mogelijk te zijn en ben ik liever direct dan dat ik om de hete brei heen draai. De scherpe kantjes van het rebelse (in mijn beleving was ik dat altijd voor het goede doel) zijn er inmiddels wel vanaf, maar nog altijd vasthoudend als ik ergens in geloof en mijn naam aan een gewenst resultaat verbonden heb.

Resultaatgericht en integer

Ik ben een allround (HR-) manager en strategisch HR Business Partner. Als manager gericht op het team en de doelstelling en als HR adviseur vanzelfsprekend gericht op de business en de organisatiestrategie.
HRM is voor mij geen doel op zich, het zijn inspanningen die op integere wijze optimale ondersteuning genereren bij het realiseren van de organisatiedoelstelling.

Mijn opgedane ervaring in lijnmanagement is zeer waardevol gebleken bij HR management & adviesrollen. Andersom is het hebben van kennis van en ervaring in HRM voor lijn- en programmamanagementrollen ook van betekenis.
Ik heb meer dan 25 jaar in en voor de zakelijke dienstverlening gewerkt. Sinds 10 jaar in de (tweedelijns)zorg.

Interim management en HR advies, met ziel en zakelijkheid

Onafhankelijkheid is altijd heel belangrijk voor mij geweest. Dat ging ‘in loondienst’ overigens nooit ten koste van mijn betrokkenheid. Diezelfde betrokkenheid voel ik tijdens mijn interim opdrachten; het is als interimmer wel iets makkelijker om onafhankelijk te adviseren en te opereren.

Ik zet mij graag en met succes in als interim (HR-)manager of professional bij resultaatgerichte organisaties met integere doelstellingen. Daar ben ik op mijn best in een rol waar een groot beroep wordt gedaan op mijn sterke (relatie-)management-, coaching- en adviesvaardigheden. Ik loop vooral warm voor leidinggeven aan verbetering en het begeleiden van verander- en reorganisatietrajecten. Ook waar het om een tijdelijke vervangingsvraag gaat zal ik altijd oog hebben voor mogelijke verbetering e/o verandering.

Positioning Personality

Naast interim opdrachten help ik, onder de naam Positioning Personality, ZZP’ers bij het positioneren van hun dienstverlening en managers e/o professionals bij het positioneren op de arbeidsmarkt.