Judith van der Hoorn

Verbindend, liefdevol, met humor, gericht op mogelijkheden en vakkundig. Dat is wat ik graag aan u laat zien. Ik vraag mijn klanten graag naar successen en naar dat wat goed genoeg gaat. Ik ben gericht op het talent en de kwaliteiten van mensen. Ik ben geboren in 1960, in Brabant, zet me nu vanuit Muiderberg als organisatiecoach al meer dan 20 jaar in voor mensen, teams en organisaties.

Leren en ontwikkelen

Leren, begeleiden en anderen ontwikkelen zat altijd al in mij. Als 12-jarige begeleidde ik kinderen met een beperking die therapie kregen met paarden. Dat was fantastisch om te doen. Daar ligt volgens mij de basis voor mijn studie pedagogiek en mijn liefde voor het vak. Met veel plezier leer ik zelf ook ieder jaar iets nieuws bij. Ik geloof erin dat mensen het beste uit zichzelf willen halen. Dat is wat ik zelf graag doe maar wil dat vooral voor anderen mogelijk maken.

Ik ben nog steeds gefascineerd door wat er mogelijk wordt als teamleden het hebben over dingen waarover ze nog nooit samen spraken.”

De kracht van het team

Ik heb een voorliefde om met teams te werken. Daarin ben ik een ervaren coach. Ik ben nog steeds gefascineerd door wat er mogelijk wordt als teamleden het hebben over dingen waarover ze nog nooit samen spraken. Het ontroert me ook zo nu en dan. Als ik start met een team, zorg ik ervoor dat ieder teamlid zich veilig kan voelen. Want alleen dan halen de teamleden het beste uit zichzelf en laten zij het beste van zichzelf zien. Dan zijn ze bereid te leren over zichzelf en van anderen. Ik maak dat wat nog niet is uitgesproken, bespreekbaar: boekjes worden opengedaan en levensverhalen worden verteld. Zo breng ik samen met het team de dynamiek in het team en tilt het team zelf zich naar een hoger niveau van samenwerken.

Wat goed is, laten groeien

Ik stel veel vragen en geef weinig antwoorden en toch ga ik ook de confrontatie niet uit de weg. In plaats van het analyseren van problemen ben ik gericht op de toekomst en op dat wat er wel goed gaat. En dat wat er goed gaat te laten groeien. Dat werkt fantastisch. Iedereen wil sterker worden, iedereen wil graag zijn krachten ontwikkelen. Ik ben er voor om dat mogelijk te maken. Dat doe ik vanuit een ‘strength-based-approach’ en mijn systemische kijk op het geheel. Ik ben blij met deze combinatie.

Coach en expert

Vind mezelf een echte generalist. Ik heb gekozen voor dit vak maar kan vanuit overzicht met u meedenken over wat er moet komen. Ik overzie het HR gebied maar ook algemeen management, ambities en resultaten neem ik mee. Ik maak ruimte voor verschillen maar in mijn rol als expert weet ik wat er wel en niet werkt. Dan ben ik niet uw coach maar ben dan juist kritisch of structurerend. Dat helpt als het nodig is.