Harm Wesselink

Vakkundig, creatief, verrassend en anders denkend. Eigenschappen die ik niet alleen mezelf toedicht, maar waar klanten mij om waarderen. Ik ben managementcoach met hart voor de zaak. In 1960 geboren in de Achterhoek en thuis in Zutphen en Amsterdam waar ik leef en werk.

Samenwerken vanuit verbinding

Coachen en adviseren zitten mij in in het bloed. Na verschillende managementfuncties bij de KLM, heb ik gekozen voor het vak van trainer/coach. Ik heb zelf als manager van een grote groep professionals, de ondersteuning die ik nodig had, gemist. Ik geloof dat er veel meer uit mensen te halen is, als ze samenwerken vanuit verbinding. Ik ervaar nu als adviseur meer dan ooit wat ik toevoeg als het lukt om deze verbinding tot stand te brengen. Ik haal veel voldoening uit mijn werk en gun anderen dezelfde ervaring. Daarom heb ik in 2002 organisatieadviesbureau ‘Twee of meer’ opgericht.

Een aantal jaar geleden heb ik een ‘werkplaats voor verandering’ geopend in mijn woonplaats Zutphen. Naast mijn werk voor Twee of meer, werk ik daar vanuit de sterke verbinding die ik heb met mijn stad en regio, aan meer balans en harmonie onder de merknaam Viewmaster.

Het begint bij uw organisatie

Deze korte introductie geeft u een beeld van mijn manier van werken. Ik creëer een veilige plek voor verandering voor elk individu, team of organisatie . Mijn startpunt is de toekomst van de organisatie. Ik laat mensen zien waar zij hun bijdrage aan het succes van de organisatie kunnen versterken. En wat zij daarvoor als individu en als team (anders) moeten doen. Ik leer mensen vertrouwen op hun eigen kracht én de kracht van de mensen om hen heen. Het (leren) bundelen van de aanwezige krachten is een magisch fenomeen!

Relaties gaan kapot aan gesprekken die níet gevoerd worden. Ik richt me op het voeren van echte gesprekken met elkaar en elkaar beter leren begrijpen. Daar is moed voor nodig.”

Mensen sterker maken

Ik maak ‘mensen sterker’, als individu en als team. Veel adviseurs kijken van buiten naar binnen. Ik kijk van binnen naar buiten, transformatief en competentievormend! Ik ben niet uit op het veranderen van mensen zelf, verander niet de mensen zelf, maar ik verander de relatie die mensen met zichzelf en hun omgeving hebben Ik stimuleer mensen om zichzelf te waarderen en vandaaruit op eigen keuzes te vertrouwen. Zo verandert hun gedrag van binnenuit en dat maakt de interventie duurzaam, maar vooral onomkeerbaar.

Koekhappen voor managers

Ik doe niet aan koekhappen voor managers. Ik faciliteer geen gezellige dag om de kern van de zaak zoveel mogelijk te omzeilen. Voor mij gaat het in werkrelaties om openheid en eerlijkheid. Relaties gaan kapot aan gesprekken die níet gevoerd worden. Ik richt me op het voeren van echte gesprekken met elkaar en elkaar beter leren begrijpen. Daar is moed voor nodig.

Maatwerk

Ik zorg via confrontatie voor begrip en zelfvertrouwen bij u en bij uw team. Dit vraagt om maatwerk. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Ik haal er energie uit om iets nieuws voor een klant te maken. Ik ben altijd goed voorbereid. Zo kan alles tot op het laatste moment veranderen. Ik kijk wat nodig is en speel hier vanuit mijn jarenlange ervaring op in.