Leergang Coaching bij Verandering

Wil jij je inzetten om met ziel en zakelijkheid teams en organisaties verder te helpen? Dan is deze opleiding wat voor jou.

Je gaat jezelf optimaal ontwikkelen en je leert het persoonlijke en het zakelijke te combineren in je interventies. Je leert ook om vakkundig verschillende methodieken in te zetten en precies te doen wat nodig is.

Voor wie?

Je hebt ervaring met coaching en het in gang zetten van verandering. Dat doe je intern of extern. Je bent toe aan verdieping en verbreding van jouw eigen meesterschap.

 • Wil je meer impact hebben bij het begeleiden van verandering door je meer te verbinden met jezelf?
 • Wil je anderen met elkaar en met hun organisatie helpen bij het verbinden?
 • Wil je het ritme van verandering leren hanteren tijdens je interventies?

Het kijken naar situaties in organisaties vraagt een brede invalshoek: individu- en systeemgericht, met oog voor inhoud en proces en met aandacht voor onbewuste patronen. Dit kunnen is echt wel een kunst en een kunde.

Wil je jouw meesterschap hierin verdiepen dan is deze opleiding echt wat voor jou. Twee vakvrouwen staan klaar om je het vak van organisatiecoach te leren.

Programma

De Leergang Coaching bij Verandering is een jaarprogramma met 13 dagen opleiding bestaande uit:

 • 1 tweedaagse
 • 7 losse dagen
 • 2 x supervisie
 • 3 themadagen
  (keuze uit o.a.: spiegelen met paarden, mindfulness, natuurlijk presenteren, werken met een co-trainer/acteur, games inzetten).

Intake

Met een (telefonische) intake onderzoeken we samen met jou of deze opleiding aansluit bij jouw situatie en jouw leerwensen. De intake is een voorwaarde voor deelname aan het programma. We bespreken dan ook de opzet, inhoud en werkwijze van de opleiding.

De opleiding

Kenmerkend voor deze opleiding is:

 1. Veel werken in het hier en nu, we sluiten aan bij dat wat er speelt, bij jou en in onze context.
 2. We wisselen theorie en praktisch oefenen af: in de ochtend behandelen we werkmodellen en interventies, tijdens de middagen organiseren we volop mogelijkheid voor het oefenen met interventies.
 3. Wij tillen je naar een volgend niveau in jouw professionele ontwikkeling.
 4. Je krijgt de beschikking over interventies die je zelf direct kunt gebruiken, we geven je veel van wat wij weten en waar jij nieuwsgierig naar bent.
 5. Je wordt geschoold in verschillende concepten uit de psychologie, groepsdynamica en systeembenadering.
 6. Je krijgt (en geeft) veel feedback waarbij we de confrontatie niet uit de weg gaan. Het jaar is ook een reis in je persoonlijke ontwikkeling.
 7. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers
 8. Programma van een jaar met verschillende werkmodellen en veel verschillende interventies.
 9. Direct toepasbaar zodat je er meteen meer uit kunt halen.

Wat je leert

In deze opleiding leer je praktijksituaties te benaderen door aandacht te hebben voor de samenhang tussen individu, team en organisatie.

Je leert veel over maar oefent vooral met team- en organisatiecoaching. We maken o.a. gebruik van een aantal theorieën, modellen en bronnen:

 • Systeemtheorie, systemisch interveniëren
 • Transactionele Analyse
 • Thema gecentreerde interactie, Ruth Cohn
 • Appreciate inquiry
 • Solution Focused therapy
 • Four Rooms of Change.

Je leert deze zienswijzen en theorieën te gebruiken in je interventies. Net zoals wij dat doen tijdens onze programma’s bij onze klanten. Je kunt hierdoor situaties bij klanten analyseren vanuit verschillende theoretische kaders, steeds met oog voor de samenhang tussen individu, het team en de organisatie.

Je wordt zelfverzekerd doordat je je eigen waarnemingen en persoon adequaat leert in te zetten in je werk als organisatiecoach.

Begeleiding

Je wordt begeleid door twee ervaren vakvrouwen: Wilna Breukelaar en Judith van der Hoorn. Wij willen graag onze ervaring en inzichten aan je overdragen. Er is genoeg ruimte voor jouw eigen inbreng. Je bent van harte welkom bij ons.

Judith Van Der Hoorn

Judith van der Hoorn

“Verbindend, liefdevol, met humor, gericht op mogelijkheden en vakkundig. Dat is wat ik graag aan u laat zien. Ik vraag mijn klanten graag naar successen en naar dat wat goed genoeg gaat. Ik ben gericht op het talent en de kwaliteiten van mensen.”

jvdh@tweeofmeer.nl
06 - 20 42 27 31
Meer over Judith
Wilna Breukelaar

Wilna Breukelaar

“Nieuwsgierig, vakkundig, confronterend en harmoniserend. Vier begrippen die mij tekenen als mens en als professional. Ik verbind mensen met elkaar en maak ze bewust van wie ze zijn en wat ze kunnen. Ik zie mijzelf als een vakvrouw.”

wb@tweeofmeer.nl
06 - 53 74 67 75
Meer over Wilna

Locatie en kosten

Locatie
De definitieve locatie is afhankelijk van deelname, we beschikken over meerdere locaties.

Investering
€ 4.950,- excl. BTW, inclusief verblijfskosten.

Aanmelden

Wil je je aanmelden of wil je meer informatie?
Bel of email ons:

Judith van der Hoorn:

jvdh@tweeofmeer.nl
06 – 20 42 27 31

Wilna Breukelaar:

wb@tweeofmeer.nl
06 – 53 74 67 75