Wilna Breukelaar

Nieuwsgierig, vakkundig, confronterend en harmoniserend. Vier begrippen die mij tekenen als mens en als professional. Ik verbind mensen met elkaar en maak ze bewust van wie ze zijn en wat ze kunnen. Ik ben in 1956 geboren en werk al meer dan 28 jaar met liefde voor dit vak. Ik zie mijzelf als een vakvrouw. Ik woon in Zutphen.

Ziel en zakelijkheid

Ik geloof er in dat mensen in de zakelijke context tot hun recht moeten komen. Ik zit in dit vak om dat mogelijk te maken.Ik combineer de westerse met de oosterse psychologie. Ik maak ten volste gebruik van zowel mijn pedagogische en psychologische expertise als mijn ervaring als leidinggevende. Ik blijf leren en me verdiepen. Ik blijf continu nieuwsgierig naar de interactie tussen mensen in groepen en welk effect dit heeft op het resultaat. Hoe ontwikkelt een mens zich binnen een groep, hoe ontwikkelt een groep zich binnen een bedrijf en hoe ontwikkelt het bedrijf zich in de maatschappij. Ik zie ze niet als losse elementen, maar als één geheel. Ik zet de mens in zijn context centraal.

Ik merk dat veel mensen op zoek zijn naar hun ‘home button’. Rust in een stressvolle periode. Het lef hebben om een moment stil te staan bij vragen als: Wat drijft mij nu echt? Waar ben ik nu? Ik help mensen graag met vragen op dit gebied.

Vol vertrouwen

Ik ga uit van wat er al is. De ingrediënten om succesvol te zijn, zitten zonder beperkingen al in de mens en in de groep. Het valt mij keer op keer op dat mensen elkaar niet de juiste vragen stellen, daardoor blijven de goede antwoorden achterwege.Ik help teams te reflecteren op de kwaliteit van hun samenwerking en verbind hen weer aan hun toekomst. Teams lijden onder wat niet uitgesproken wordt. Ik help mensen om de juiste vragen te stellen, die leiden naar een gezamenlijk beeld over de toekomst, zodat men weer vol vertrouwen verder kan. Ieder vanuit zijn eigen positie.

‘Op je plek zijn’

Op dit moment richt ik mij ook op levensloop-coaching, omdat ik merk dat veel mensen op zoek zijn naar hun plek in het leven. Dat geldt voor alle leeftijden. Ik merk dat veel mensen op zoek zijn naar hun ‘home button’. Rust in een stressvolle periode. Het lef hebben om een moment stil te staan bij vragen als: Wat drijft mij nu echt? Waar ben ik nu? Ben ik daar tevreden mee en voor wie ben ik dit aan het doen? Ik help mensen graag met vragen op dit gebied. Dit doe ik voor verschillende groepen, van jonge talenten tot seniors met programma’s die aansluiten op hun zoektocht. Het doel is vanuit balans leiding geven aan jezelf.

In transitie zijn

Organisaties vragen mij om managementteams te helpen om een volgende stap in hun ontwikkeling te maken. Ik help deze teams om een nieuw ontwerp te maken van het succes en hoe dat te veroorzaken met elkaar. Ik creëer de verbindingen en doorbraken, die een team met zichzelf niet kan maken. Ik gebruik daarbij verschillende methodes zoals de Four Rooms of Change en Appreciative Inquiry, steeds om de aanwezige krachten vrij te maken. Het gaat om het maken van de vertaalslag naar de toekomst op basis van ieders verbeelding. En hoe daar leiding aan te geven.